PRAVILA O PRIVATNOSTI

Prikupljanje, čuvanje i prijenos ličnih podataka obavlja se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH (Službeni glasnik BiH broj 49/06, 76/11 i 89/11) koje regulišu zaštitu ličnih podataka, njihov prijenos, i sprečavanje neovlaštenog pristupa i upotrebe ličnih podataka.

Radi lakšeg i jednostavnijeg razumijevanja informacija koje prikupljamo (kako ih prikupljamo, koristimo i kakva su Vaša prava i opcije u vezi s tim), ali i zbog potrebe usklađivanja sa novim evropskim zakonodavstvom o zaštiti ličnih podataka, predstavljamo osnovne politike prikupljanja i obrade informacija na portalu hartmannundmayer.eu („Pravila o privatnosti“).

Ukoliko imate nedoumice i/ili pitanja u vezi sa tekstom ispod, molimo Vas da nam se javite na info@hartmannundmayer.eu

 

Kako prikupljamo informacije?

Prilikom posjete portalu hartmannundmayer.eu, Vi na portalu svjesno i svojevoljno možete ostaviti informacije koje se tiču Vas i Vaših ličnih osobina koje su bitne za zaposlenje ili prijavu na kurseve, edukacije i ostale usluge koje nudimo odnosno koje se tiču kompanije a bitne su za raspoznavanje kompanije na tržištu i kontakt detalje. U isto vrijeme, kada posjetite portal hartmannundmayer.eu, Vi ostavljate i svoje tehničke podatke koje se odnose na mrežne sisteme koje koristite da biste pristupili internetu ili nekoj internet stranici. Vaše informacije prikupljamo isključivo po osnovu Vašeg saglasnosti koja se ogleda pristupanju pregledavanja stranice.

 

Koliko dugo čuvamo Vaše informacije? 

Onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje usluge Vama, odnosno onoliko dugo koliko Vi to odredite. Možete nam reći da koristimo podatke do opoziva (dok ne odlučite da ne možemo više koristiti Vaše podatke) ili možete odrediti rok u unaprijed.

Šta mi zapravo radimo sa Vašim informacijama? 

Vaše podatke, koje prikupljamo putem portala hartmannundmayer.eu, koristimo kako bismo odgovorili na zahtjeve koje nam uputite i, s vremena na vrijeme, ih možemo iskoristiti kako bismo bolje shvatili Vaše potrebe i otkrili kako da unaprijedimo svoje stranice, proizvode i usluge. Vaše podatke možemo koristiti kako bismo Vas kontaktirali i/ili pružili Vam informacije o našim proizvodima ili uslugama. Dakle, Vaše podatke koristimo u svrhu pružanja Usluga Vama – osobama koje traže posao i predstavnicima kompanija koje traže radnike.